Archivo de Septiembre de 2009

Bitron Automatics automatitza la Planta de processat del Filler.

Miércoles, 30 de Septiembre de 2009

El passat mes de Setembre es va posar en marxa la Línia que processa els productes 0-3 i Filler a la planta que l’empresa Àrids García Canteres Granítiques S.L. té a la localitat de Llinars del Vallès.

Planta de processament

L’objectiu de la instal·lació és l’obtenció de producte amb granulometria 0-3 sense partícules de filler, mitjançant  l’ús de sistemes automàtics d’última generació.

Planta de processament 2

El control de la línia és completament automàtic tant en els processos d’arrencada i aturada  com en la constant vigilància de l’estat de les proteccions i del moviments de les màquines.

Planta de processament 3

Aquesta línia, com la resta de la planta, és gestionada amb un Autòmat Siemens S7-317 2DP i perifèria descentralitzada ET-200. Les sondes BERO vigilen el nivell de les sitges . Els drivers MICROMASTER 440 i 420 regulen els fluxos de material i els arrencadors SIRIUS ajuden a posar en marxa els motors de fins a 430Hp.

Finalment, la vigilància de la seguretat està en mans dels equips SIGUARD.

Bitron Automatics al European Solar Rallye Phebus 2009

Miércoles, 30 de Septiembre de 2009
Bitron automatics S.L. va participar a la passada edició de l’European Solar Rally Phebus 2009 amb el seu vehicle elèctric.

L’European Solar Rallye Phebus és el ral·li on participen només Vehicles d’Emissió Zero o Vehicles d’Emissió Local Zero (Zero Emission Vehicles (ZEV) or Local Zero Emission Vehicles (LZEV)).

European Solar Rallye

Bitron Automatics a l'European Solar Rallye Phebus 2009

Durant el ral·li els vehicles participants no poden fer cap emissió de gasos considerats, per la Comunitat Europea, com a contaminants (NOx, CO, S, etc…), ni gasos que intervinguin en l’Efecte Hivernacle (CO2).

L’ essència del ral·li és que els vehicles, carregats amb energies renovables, siguin el més eficients possibles (kwh/km). No es valora la màxima potència del vehicle com passa en els ral·lis convencionals. Al contrari, aquí no es valora la potència del vehicle.

L’European Solar Rallye Phebus realitza trajectes de llarga durada i també trajectes amb fortes pendents, a fi que els vehicles millorin, any rera any, les seves prestacions.

L’ “European Solar Rallye Phebus” vol accelerar la R&D dels vehicles ZEV i LZEV, per tal de frenar el Canvi Climàtic i desvincular-se del constant increment del preu del carburant fòssil.

Bitron Automatics innaugura blog!

Miércoles, 30 de Septiembre de 2009

Bitron Automatics ja té blog!

Aquí podreu llegir totes les novetats i informació diversa que pugui estar relacionada amb la nostra tasca: l’enginyeria elèctrica i la robòtica.